La ce temperatură se spală hainele colorate

11.02.2019

Culorile nu influențeză doar alegerea hainelor sau decorarea locuințelor, ci acționează și asupra sentimentelor. Ele pot produce diverse stări dar pot ieși în evidență și în mod negativ dacă nu sunt îngrijite corespunzător și aici mă refer în mod special la decolorare.

Hainele colorate sunt ca și oamenii cu zâmbete largi și plăcute, vii, colorate și care emană o energie pozitivă. Dar, de asemenea, este nevoie de o îngrijire specială pentru a nu distruge culorile. Hainele colorate se pot murdări mai repede. Orice pată este mai ușor vizibilă decât pe hainele negre.

La ce temperatură se spală hainele colorate

Persoanele care poartă frecvent haine colorate sau mămicile cu copilașii ale căror garderobe sunt colorate trebuie să cunoască faptul că temperatura apei de spălare trebuie să fie mai scăzută. Se consumă mai puțină energie electrica și se reducer impactul nociv asupra mediului.

Recomandăm ca hainele să fie spălate 100% ecologic. Detergenții biodegradabili sunt eficienți și la temperature scăzute. Hainele colorate și cu pete, înainte să fie întroduse în masina de spălat la temperature scăzută, pot fi tratate cu Degresant universal AKALIN professional home. Se pune puțin degresant pe zona cu probleme și se lasă să acționeze câteva minute înainte, în cazul bumbacului chiar și câteva ore. In nici un caz nu se bagă la albit pentru că există șansa ca articolele vestimentare să-și schimbe culoarea.

Apa nu trebuie sa fie nici foarte rece pentru că la temperaturi foarte scăzute este posibil ca detergentul să nu aibă timp suficient să se dizolve. 25-30° C pare a fi temperature ideală. Apa în sine are capacitatea de spălare iar murdăria se dizolvă mai bine în apa caldă decât în cea rece. Cu cât este mai mare temperatura cu atât crește mai mult solubilitatea.

Exista unele excepții în care trebuie să se foloseasca apa rece pentru îndepărarea anumitor pete: sânge și cerneală. Dar care după tratare vor fi introduce în mașina de spălat la o temperatură mai mare pentru eliminarea în profunzime a murdăriei.

Este de preferat ca hainele de lână să fie spălate manual cu un detergent ecologic și cu apă călduță. Nu știm dacă în zilele noastre mai spală cineva la mână dar în acest fel se poate păstra culoarea și textura materialului. Dacă nu, se va folosi un program scurt la mașina de spălat fără să se stoarcă prea tare.

Detergenții plini de substanțe chimice pot distruge culorile hainelor și texturile, motiv pentru care noi recomandăm produsele cu spumare redusă și bio.

Ușurați-vă munca și aveți grijă de sănătatea voastră și a hainelor colorate, căci ele ne aduc un plus de energie, un zâmbet și o stare de relaxare.

Dacă ți-a plăcut, distribuie această pagină să o vadă și prietenii tăi!

Pregăteşte-ţi casa pentru Paşte cu produsele AKALIN!
Pregăteşte-ţi casa pentru Paşte cu produsele AKALIN!
Pregăteşte-ţi casa pentru Paşte cu produsele AKALIN!
Pregăteşte-ţi casa pentru Paşte cu produsele AKALIN!
Pregăteşte-ţi casa pentru Paşte cu produsele AKALIN!
Pregăteşte-ţi casa pentru Paşte cu produsele AKALIN!
Newsletter
Alătură-te celor care află primii noutățile noastre
și plătește mai puțin!