La ce temperatură se spală hainele colorate

11.02.2019

La ce temperatura se spală hainele colorate? Culorile nu influențeză doar alegerea hainelor sau decorarea locuințelor, ci acționează și asupra sentimentelor. Ele pot produce diverse stări dar pot ieși în evidență și în mod negativ dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Și aici mă refer în mod special la decolorare.

Hainele colorate sunt ca și oamenii cu zâmbete largi și plăcute, vii, colorate și care emană o energie pozitivă. Dar, de asemenea, este nevoie de o îngrijire specială pentru a nu distruge culorile. Hainele colorate se pot murdări mai repede. Orice pată este mai ușor vizibilă decât pe hainele negre. De eceea trebuie să știm neapărat la ce temperatură se spală hainele colorate.

La ce temperatură se spală hainele colorate

Temperatura apei de spalare pentru hainele colorate trebuie să fie mai scăzuta. Asta este o informație recomandată iubitorilor de culoare. Sau chiar și mămicilor cu copii mici și cu, curcubeu în șifonier. Astfel se consumă mai puțină energie electrica și se reduce impactul nociv asupra mediului.

Recomandăm ca hainele să fie spălate 100% ecologic.

Apa nu trebuie sa fie nici foarte rece. Pentru că la temperaturi foarte scăzute este posibil ca detergentul să nu aibă timp suficient să se dizolve. 25-30° C pare a fi temperature ideală. Apa în sine are capacitatea de spălare iar murdăria se dizolvă mai bine în apa caldă decât în cea rece. Cu cât este mai mare temperatura cu atât crește mai mult solubilitatea.

Exista unele excepții în care trebuie să se foloseasca apa rece pentru îndepărarea anumitor pete: sânge și cerneală. Dar care după tratare vor fi introduce în mașina de spălat. Și vor fi tratate la o temperatură mai mare pentru eliminarea în profunzime a murdăriei.

Hainele de lână necesită o atenție sporită!

Este de preferat ca hainele de lână să fie spălate manual cu un detergent ecologic și cu apă călduță. Nu știm dacă în zilele noastre mai spală cineva la mână. Dar cunoaștem faptul că în acest fel se poate păstra culoarea și textura materialului. Dacă nu, se va folosi un program scurt și fără stoarcere mare la mașina de spălat.

Detergenții plini de substanțe chimice pot distruge culorile hainelor și texturile, motiv pentru care noi recomandăm produsele cu spumare redusă și bio.

Ușurați-vă munca! Aveți  grijă de sănătatea voastră și a hainelor colorate. Căci ele ne aduc un plus de energie, un zâmbet și o stare de relaxare.

Dacă ți-a plăcut, distribuie această pagină să o vadă și prietenii tăi!

Newsletter
Alătură-te celor care află primii noutățile noastre
și plătește mai puțin!