Principalul motiv pentu care se irită pielea bebelușilor

09.10.2018

Pielea unui bebeluş este foarte sensibilă și necesită o atenție deosebită din partea părinților.

piele bebelusi

Scriu din perspectiva unui adult, deși toate zilele mele sunt copilărie. Maturizarea continuă să-mi dea multe leții de viață legate de copii.

Încă sunt crudă dar am lumina bună. Timpul în care sunt trează fructifică toate informațiile despre copii. Adaptez totul în funcție de ea și necesitățile ei și ma declar aproape expertă. Câte informații noi într-un timp atât de scurt dar asimilarea are un curs de mare viteză. Mă simt ca la școală, îmi fac două codițe împletite dacă am timp și îmi încep ziua de joacă.

Copiii necesită o îngrijire specială încă de când sunt în burtica mamei.

Am ajuns la concluzia până la urmă ca să fim sănătoși trebuie să acordăm o deosebită atenție sănătății noastre indiferent de situația în care ne aflăm. Ce mâncăm, cu ce ne spălăm, cu ce produse facem curățenie sau ce remedii de a ne menține sănătoși folosim.

Apariția unui copil vine cu schimbări majore dacă nu uneori radicale, depinde de viața pe care o au p[rinții, job-ul, mentalitate, modul de trai, stilul de viață, gândirea și mediul. Se pare că pentru cei mici totul este diferit așa ca intrăm in lumea lor și facem balonașe de săpun până cresc mari. Drumul până acolo însă este lung. Tocmai din acest motiv trebuie să ne focusăm asupra creșterii pentru a le putea transmite cele mai esențiale valori.

Totul pare să fie gândit, totul are un curs și o logică dar grija de care are nevoie un bebeluș când apare pe această planetă magică este imensă.

Când apar sunt atât de mici și firavi. Pielea lor este atât de subțire iar plânsul lor pare neajutorat și suferind. Îmi amintesc printre lacrimile de fericire glasul ei, corpul ei mic, bărbia tremurând. Mă trec fiori de emoții.

Zilele din spital sunt usoare după apariția bebelușului, asistentele sunt grijulii atât cu bebelușii cât și cu mămicile.

Adevărata viață de mămică începe acasă. Și te descurci de minune pentru că instinctual de mamă chiar funcționează.

Bebelușii sunt extreme de sensibili în primii ani de viață și au nevoie de o îngrijire corespunzătoare pe lânga iubirea nemărginită.

M-am documentat despre sensibilatea lor la factorii externi așa că am eliminat orice am considerat că ar putea fi un real pericol pentru ea:
– Mirosuri de parfum, spray-uri de cameră sau miros înțepător de balsam de haine.
– Miros de orice produs chimic de curățenie, tot ce conține clor și alte substanțe nocive care în aer devin atât de periculoase și pentru noi, maturii.
– Camera neaerisită.
– Mâinile nespălate.
– Produsele de îngrijire corporala, din comerț, pline de substanțe chimice.
– Detergenții de rufe bebe chimice și cu miros( a se citi etichetele înainte de a procura un astfel de produs în special în primul an de viață)
– Fiind iarnă, am evitat ieșirile în vânt și zăpadă pentru că imunitatea lor este foarte scazuta.

De asemenea, în primele zile este foarte important să folosiți o cremă specială pentru a nu se irita bebelușul de la scutec.

Bebelușul se va ține dor pe lenjeriile lui, iar toate obiectele se vor steriliza corespunzător.

Este indicat să nu vă vopsiți părul în special dacă nu se folosește un produs bio, dedicat proaspetelor mămici.

Este bine de evitat purtarea obiectelor de metal, a bijuteriilor și a unghiilor lungi iarpentru mămicile care alăptează mare atenție la alimentație pentru a nu cauza colici.

De asemenea, după băiță, pielea bebelușului trebuie tamponată foarte bine cu prosopul și lăsată să se usuce foarte bine înainte de a-l îmbrăca.

Evitați folosirea șervețelelor umede, sau măcar alegeți unele fără parfum, parabeni, fosfați și alte ingredient toxice și spălați cu apă călduța și cu un săpun corespunzător.

Hainele prea puține, prea multe sau prea strâmte ar putea de asemnea face rău bebelușului. De la căldură bebe poate face o iritație destul de urâtă pe tot corpul.

Evitați băile lungi și cu o temperatură mai mare de 37 C.

Evitați contactul cu animale, jucării de pluș sau alte obiecte de prin casă care ar putea fi pline de microbi.

Evitați fumatul și expunerea bebelușului la fumul de țigară.

La copiii mici leziunile apar pe față, gât, cap, apoi se pot extinde dacă nu se iau măsuri imediate.

Să-i iubim necondiționat și să-i îngrijim până își vor lua zborul ca păsările cerului.

Dacă ți-a plăcut, distribuie această pagină să o vadă și prietenii tăi!

Newsletter
Alătură-te celor care află primii noutățile noastre
și plătește mai puțin!